SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Security > VPN

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2010, 11:27 AM
chenghs chenghs is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chenghs is just starting out
Default VPN issue with WNDR3700

I am not sure whether anyone met this issue: I recently bought this WNDR3700 to replace my DLink DI-524. Everything works fine except the VPN. I can't connect to the company Microsoft Exchange server (to receive email in outlook) through VPN. I first run the VPN from my laptop and it looks good showing connected. Then I fired up the Outlook and the outlook shows "trying to connect to Microsoft Exchange...". Then it just keeps trying but never got connected. This is not an issue with my old DI-524. Looks like WNDR3700 doesn't support VPN passthrough. Anyone can help me with this?

Thanks a lot in advance,
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2010, 04:44 PM
jdabbs's Avatar
jdabbs jdabbs is online now
Very Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: al.us
Posts: 626
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
jdabbs is just starting out
Default

Can you access any other resources apart from the Exchange server?
Do your work and home network subnets overlap?

1) Verify connectivity by pinging devices on the other side of the VPN (some are configured to ignore/block ICMP, but routers are less likely to).
Fail: May not be connecting correctly after all. Fiddle with VPN/router/client firewall settings.
Pass: 2) Check DNS resolution for the Exchange server (assuming your profile is pointed at a domain)
Fail: Find out what it is resolving to, and by what DNS server (use ping, nslookup, and Wireshark if necessary). The outcome determines corrective measures.
Workaround 1: Modify your profile to access the server's IP.
Workaround 2: Specify an entry in hosts file.
Pass: Don't know what the cause is.
__________________
"No battle plan survives contact with the enemy." - Field Marshal von Moltke
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:52 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  364
john9527  148
azazel1024  134
stevech  120
htismaqe  99
L&LD  97
sfx2000  77
TonyH  72
AndreyPopov  56
ChristineBCW  54
RMerlin  6019
john9527  374
stevech  349
ryzhov_al  277
TeHashX  232
L&LD  231
RogerSC  199
sinshiva  147
sfx2000  133
joegreat  126
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Shellshock...  27517
Old Asuswrt-Merli...  11118
Old Antenna...  3913
Old Simple NAS...  2395
Old Brainstorming...  2203
Old Looking for...  1966
Old RT-AC68P  1880
Old Advice on...  1613
Old RT-AC68U...  1391
Old Asus...  1317
Old Asuswrt-Merli...  91
Old Antenna...  73
Old Advice on...  47
Old Brainstorming...  47
Old Simple NAS...  36
Old Looking for...  35
Old Shellshock...  31
Old Stable...  25
Old Issues...  24
Old WiFi Rates  23


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.