SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS N Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-20-2012, 01:48 PM
-AndyH- -AndyH- is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
-AndyH- is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by RogerSC View Post
Seems like it would be fairly easy to walk up to the router with a laptop computer, pull one of the LAN cables out of the router, and plug the laptop directly into the router. This is a basic principal in troubleshooting, problem isolation, removing pieces of the problematic hardware if possible (the switch and cables connecting to it in this case) and see if the problem still happens. Much quicker way to see where the problem is. I'd be doing that, even if I had to carry a desktop computer over to the router *smile*. That's just me, though.
Unfortunately my laptops are out of the house at the moment. Only got iPads/iPhones/iMacs and PCs.

It's a weird problem. The Asus router definitely doesn't seem to like the Netgear GS608 switch. Everything is wired up correctly with Cat5e/6 and my previous ISP supplied router works with the setup. As the switch is unmanaged, I can't find if there is some setting that is not quite right. The speeds are 2-10mbps when using the switch and Asus router. Will phone Asus tomorrow to see if they can shed some light or if they are aware of any issues with that setup.

I am going to be upgrading my network anyway shortly. Any recommendations for a 12-16 port gigabit switch for the Asus N66U?
Reply With Quote
  #12  
Old 11-20-2012, 03:06 PM
RMerlin's Avatar
RMerlin RMerlin is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 9,678
Thanks: 48
Thanked 5,159 Times in 2,181 Posts
RMerlin is just starting out
Default

Make sure that everything is set to auto-detect, and nothing is forcibly set to 100 or 1000 Mbits.

Also make sure everything is set to regular frames (1500 bytes). Jumbo frames can cause more issues than it's worth it when enabled, I recommend people keep that disabled on every devices on their network. Make sure for instance that you didn't enable it on the router (under LAN -> Switch Ctrl)
__________________
Asuswrt-Merlin: Customized firmware for Asus routers
Github: github.com/RMerl - Twitter: RMerlinDev
See the sticky post for more info.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 09:08 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  419
sm00thpapa  202
stevech  195
azazel1024  179
KGB7  158
jim769  87
philmiami  85
microchip  74
AcostaJA  73
htismaqe  71
RMerlin  5158
stevech  315
ryzhov_al  259
TeHashX  212
RogerSC  187
L&LD  186
joegreat  123
jlake  122
sinshiva  116
sfx2000  112
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  22040
Old Switched...  8970
Old NEW RT-AC68R...  8215
Old ASUS...  7512
Old 3.0.0.4.376.1...  7079
Old ASUS...  6513
Old ASUS RT-AC87...  4241
Old ASUS RTAC68U...  4009
Old ASUS...  3803
Old Netgear...  3782
Old Asuswrt-Merli...  203
Old ASUS...  86
Old Switched...  66
Old NEW RT-AC68R...  57
Old [Q] How to...  57
Old Overclock...  56
Old N66U daily...  47
Old How many of...  45
Old ASUS...  45
Old ASUS...  44


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.