SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS N Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-15-2012, 10:08 PM
sanjay sanjay is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sanjay is just starting out
Default ASUS RT-N66U issues with ipad

I am running into following issues when I use my ipad2 (IOS 6.1) to access the network via N66U router.

E-mail. (POP)-- I am unable to reply to any email. Incoming email works fine. The behavior is the same with apple icloud email service.

Facebook : Gives network error in the news feed section only

Apps Store – Unable to access.

Facetime - fails

I have no issues when I use the DD-WRT firmware. With all other firmware’s. (Asus stock firmware, Tomato shabby build and Merlin) I run into the above problems. I have tried all the latest builds of these firmwares.

I reached out to Asus and they have replaced the router once. I believe it’s the firmware issue since the issues are not seen with DD-WRT. Apple has also replaced the ipad once..

I don’t want to stick with DD-WRT and would prefer using any one of the other 3 firmware’s.

I am hoping to tap into this user community and get some feedback on how to resolve these issues.

Thanks & Rgs

Last edited by sanjay; 11-16-2012 at 08:31 AM. Reason: add additional detail
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2012, 01:37 AM
RogerSC RogerSC is online now
Very Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,395
Thanks: 21
Thanked 199 Times in 176 Posts
RogerSC is just starting out
Default

Since my iPad (also iOS 6.0.1) works fine with my rt-n66u (and always has through every firmware I've used since April when I got it), not quite sure where to start. You didn't mention what firmware version you're using, or give any information about your settings, what procedure you use when you upgrade firmware, or other missing details (like which band are you using, 2.4 or 5GHz, security setup, how much wireless congestion there is in your area, etc.). It could even have to do with client devices interacting in some way on your router.

Can you please give more information about these things, there's a million possibilities of what could be happening. Like I said, the firmware has been solid for me and my iPad, so there's very likely other things going on.

Last edited by RogerSC; 11-16-2012 at 03:20 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2012, 08:30 AM
sanjay sanjay is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sanjay is just starting out
Default

I have tried the following builds so far

Stock - 3.0.0.4.[220 - 246]
Tomato shibby - K26USB-1.28RT-N5x-MIPSR2-102-AIO-64k.trx
Merlin - RT-N66U_3.0.0.4_246_19b.trx

I have always used the ipad with 2.4 (b/g), WPA2-AES.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2012, 01:58 AM
AlexJ232 AlexJ232 is offline
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
AlexJ232 is just starting out
Default

Try the official 3.0.0.3.178 version. That's the most stable for me which works with all my Apple devices...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2012, 12:58 PM
canuckle canuckle is online now
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Canada
Posts: 154
Thanks: 17
Thanked 8 Times in 6 Posts
canuckle is just starting out
Default

X 2 on .178. I use it and have all the apple devices. No issues.
__________________
ASUS RT-AC68U / RMerlin's 374.43_2
Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2012, 06:58 PM
Dazman Dazman is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ottawa, Canada
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Dazman is just starting out
Default

I'm using 3 gen iPads, iPhone 5s and two gen iPods with no issues.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2012, 08:00 PM
sanjay sanjay is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sanjay is just starting out
Default

I did install the .178 version of the firmware and did clear the NVRAM prior and after the install of the firmware.

I have no success in resolving the issues described in my first post of this thread..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 02:58 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  366
john9527  153
azazel1024  109
stevech  98
htismaqe  97
sfx2000  81
L&LD  69
TonyH  59
AndreyPopov  53
ColinTaylor  53
RMerlin  6032
john9527  378
stevech  350
ryzhov_al  279
TeHashX  235
L&LD  232
RogerSC  199
sinshiva  147
sfx2000  133
joegreat  126
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  16616
Old Brainstorming...  2363
Old RT-AC68P  2290
Old Advice on...  2165
Old Looking for...  2148
Old RT-AC68U...  1555
Old Asus...  1541
Old Issues...  1467
Old AC-68...  1389
Old Does Auto...  1259
Old Asuswrt-Merli...  126
Old Advice on...  49
Old Brainstorming...  47
Old Looking for...  35
Old Stable...  25
Old Issues...  25
Old WiFi Rates  23
Old RT-AC68U...  22
Old Belkin Pre-N...  21
Old Network...  18


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.