SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > Asuswrt-Merlin

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2013, 05:33 AM
Mistermoonlight Mistermoonlight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 36
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mistermoonlight is just starting out
Default Configure the port used for SIP helper

Running latest Merlin build for rt-n66u. I am running a voip device on the lan. I have fowarded the ports from outside for rtp and sip to the voip device. When i am doing an outgoing call, there is an rtp stream that can go from wan to lan correctly (here the voice), but the rtp stream from lan to wan gives a lot of problem (usually is simply not there at all and we hear silence.

I have tried using the disable net helper function, but enable/disable changes nothing. I guess that i need the sip helper working to solve my problem, but the SIP port used by my device is not the standart sip port 5060.

How can i reconfigure the sip helper to use a different sip port than the default 5060?

Any other idea?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2013, 10:56 AM
RMerlin's Avatar
RMerlin RMerlin is online now
Very Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 11,507
Thanks: 62
Thanked 6,405 Times in 2,636 Posts
RMerlin is just starting out
Default

Untested, by try this:

1) Disable the SIP helper
2) Create an init-start script, with the following (change the port as appropriate):

Code:
#!/bin/sh

modprobe ip_conntrack_sip ports=5060
3) Reboot

Check the Wiki on Github for details on how to use User Scripts.
__________________
Asuswrt-Merlin: Customized firmware for Asus routers
Github: github.com/RMerl - Twitter: RMerlinDev
See the sticky post for more info.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2013, 10:38 PM
Mistermoonlight Mistermoonlight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 36
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mistermoonlight is just starting out
Default

Thanks for the idea.

It seems to be more something like this that i tried to use for the init-start script (sip port is 5085 for me):

----------------------
rmmod nf_nat_sip.ko
rmmod nf_conntrack_sip.ko
modprobe nf_conntrack_sip ports=5085
modprobe nf_nat_sip
----------------------

but i discovered later than the problem was not related to the router so i didn't test any further.

Thanks anyway
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:50 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  359
L&LD  122
john9527  121
stevech  93
htismaqe  93
azazel1024  90
huotg01  84
jegesq  79
watusi  61
ColinTaylor  56
RMerlin  6404
john9527  508
stevech  358
ryzhov_al  298
TeHashX  263
L&LD  255
RogerSC  205
sinshiva  149
sfx2000  138
hggomes  131
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old New AC68...  9659
Old Why not...  8572
Old ASUS RT-N66U...  6045
Old RT-AC66U...  3560
Old Why ASUS?  2451
Old NAS...  1889
Old Help Plz:...  1631
Old OpenVPN...  1559
Old Asus...  1533
Old Remote...  1477
Old Why not...  81
Old Remote...  46
Old New AC68...  36
Old Whats going...  31
Old ASUS RT-N66U...  26
Old Extension...  26
Old RT-N66U...  26
Old The future...  26
Old OpenVPN...  25
Old What are the...  25


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.