SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS AC Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-27-2013, 08:16 AM
Arrow Arrow is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by RogerSC View Post
Are you talking connect speed or throughput?
Link rate

File transfer rate does drop.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-27-2013, 08:17 AM
Arrow Arrow is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by RogerSC View Post
It isn't advisable to clear your settings and then use a .CFG file to restore all those settings you just cleared. I've read some other postings by people who have been able to put together commands to restore the repetitive settings (such as MAC addresses and IP's) via a Linux script. You can search for those postings elsewhere in this forum.
Thanks. I'll take a look.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-27-2013, 08:40 AM
samhain1 samhain1 is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
samhain1 is just starting out
Default

Why is it that even sitting next to the router you only see 200mbps link speed, I clicked the apply on the professional tab and it didn't increase it whatsoever
Reply With Quote
  #14  
Old 04-28-2013, 03:24 AM
Sinthor Sinthor is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sinthor is just starting out
Default 5Ghz issues...

I wonder if this drop in link speed is related to the signal strength drop issue? I've had my router for two days now and suddenly had the same issue. My 5ghz network went from a consistent 78% strength in the farthest areas of my house to 35% all of a sudden and I had to refresh a settings page on the web interface to the router itself to suddenly get it to jump back up to normal. Seems like some sort of power save setting on the router maybe?
Reply With Quote
  #15  
Old 04-28-2013, 09:38 AM
Arrow Arrow is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow is just starting out
Default

So, I reset my router, and manually re-entered everything.
Didn't help.

For those telling me to do this, do you have an AC network card or AC wireless adapter? And are you hibernating your systems, and then turning them back on hours later?

This situation really defeats the purpose of buying an AC router.

Last edited by Arrow; 04-28-2013 at 12:22 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:01 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  363
L&LD  118
john9527  117
stevech  97
htismaqe  91
azazel1024  90
jegesq  84
huotg01  83
watusi  64
ColinTaylor  56
RMerlin  6413
john9527  508
stevech  358
ryzhov_al  298
TeHashX  263
L&LD  255
RogerSC  205
sinshiva  149
sfx2000  138
hggomes  131
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old New AC68...  9855
Old Why not...  8812
Old ASUS RT-N66U...  6294
Old RT-AC66U...  3688
Old Why ASUS?  2508
Old NAS...  1934
Old Help Plz:...  1679
Old OpenVPN...  1619
Old Asus...  1555
Old Remote...  1526
Old Why not...  81
Old Remote...  46
Old New AC68...  36
Old Whats going...  31
Old RT-N66U...  26
Old Extension...  26
Old ASUS RT-N66U...  26
Old The future...  26
Old What are the...  25
Old OpenVPN...  25


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.