SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > General Wireless Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2012, 04:27 AM
mcginn mcginn is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mcginn is just starting out
Default Cisco EA3500

Hi, I was wondering if anyone knew how to speed up the download speed of the cisco ea3500. The reason is i have it set up right now and it maxes out its download at 9.6Mbs. So i was wondering if this is a normal speed or if there was a way to improve that.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2012, 09:57 PM
stevech stevech is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 4,648
Thanks: 1
Thanked 330 Times in 318 Posts
stevech is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by mcginn View Post
Hi, I was wondering if anyone knew how to speed up the download speed of the cisco ea3500. The reason is i have it set up right now and it maxes out its download at 9.6Mbs. So i was wondering if this is a normal speed or if there was a way to improve that.
9.6 Megabytes/sec (Mbps) ? (Mbps is Megabits/sec). 8 bits per byte.

By download speed... do you mean speed downloading from the Internet? If so, that's governed by you ISP's speed offering, assuming your WiFi is not slowing things.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2012, 04:11 PM
tipstir tipstir is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: South Florida
Posts: 1,627
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 35 Posts
tipstir is just starting out
Send a message via AIM to tipstir Send a message via Yahoo to tipstir Send a message via Skype™ to tipstir
Default

1. Check and make sure your ISP has you on the right subnet.
2. Know what your paying for on download and upload speeds.
3. Make sure your modem firmware is up-to-date.
4. Make sure your router firmware is up-to-date.
5. Make sure all DSL filters have been check for wear and tear. Replace it worn?
6. Make sure coax cables used on Cable modem are not the old RG59?
7. Replace RG59 with either RG6 Dual Shield or Quad Shield Coax Cable
8. Make sure all compressed ends are tighten on the coax cable.
9. Make sure all coax cable connectors are tighten too.

It's a lot to get into but if you do it right then you should be getting what you have paid for. Also if your ISP offers D3 modem and your on D1 or D2 time to upgrade it. Newer ones are much faster for download and uploads. But again this depends on what your paying for from the ISP for downloads and uploads.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 02:30 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  365
stevech  156
KGB7  124
Kel-L  98
sfx2000  98
sinshiva  93
azazel1024  93
john9527  75
fistv  71
hggomes  68
RMerlin  5597
stevech  329
ryzhov_al  266
TeHashX  217
L&LD  191
RogerSC  190
sinshiva  143
joegreat  127
jlake  122
sfx2000  121
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  77974
Old Asuswrt-Merli...  45893
Old [Fork]...  19676
Old Asus locking...  10291
Old ASUS...  8260
Old Incoming...  8009
Old Share What...  3870
Old Asuswrt-Merli...  3341
Old Asuswrt-Merli...  3017
Old Ac68u Latest...  2664
Old Asuswrt-Merli...  393
Old Asuswrt-Merli...  206
Old [Fork]...  134
Old Asus locking...  125
Old Connection...  54
Old [HOW TO]...  50
Old ASUS...  49
Old Incoming...  44
Old 376.44 -...  40
Old Use the same...  35


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.