SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS N Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-17-2013, 11:38 AM
sharpcroft sharpcroft is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpcroft is just starting out
Default channel problem

Hi all, newly registered but long term lurker.
I have a strange problem, ive set my router to channel 11 as its the best of a bad bunch around where i live but when i do a scan with inssider or network stumbler it shows im using channel 1, is this an inssider error or am i missing something?
Screen captures attached.

Sharpcroft
Attached Images
File Type: jpg router settings.jpg (25.9 KB, 22 views)
File Type: jpg inssider.jpg (45.8 KB, 24 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2013, 12:54 PM
got_milk got_milk is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 106
Thanks: 2
Thanked 18 Times in 15 Posts
got_milk is just starting out
Default

You shouldn't be using 20/40MHz channel bandwidth as it'll use up of more of an already crowded frequency. Interference will likely prohibit you from getting decently high throughput anyway, plus you'll be interfering with others' networks in the area.

You should switch to use just 20MHz only, and use 20/40 on the 5GHz band for higher throughput. Assuming nothing is seriously wrong, you should also see your router pop up on channel 11 as expected. Although, according to inSSIDer, channel 1 is a much clearer channel, unless you've cut off parts of it?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2013, 05:36 PM
Pierino Pierino is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Ohio
Posts: 380
Thanks: 56
Thanked 44 Times in 34 Posts
Pierino is just starting out
Default

I actually had the same issue til I reset the router to factory default (cleared nvram) then I was able to set the channel and inssider showed it correctly.
__________________
Rt-ac68u on Asuswrt-Merlin fw
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 05:06 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  363
stevech  156
KGB7  119
Kel-L  102
sfx2000  98
azazel1024  93
sinshiva  83
john9527  81
fistv  70
F5ing  68
RMerlin  5601
stevech  329
ryzhov_al  266
TeHashX  217
L&LD  192
RogerSC  190
sinshiva  143
joegreat  127
jlake  122
sfx2000  121
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  78252
Old Asuswrt-Merli...  47271
Old [Fork]...  20340
Old Asus locking...  10384
Old ASUS...  8388
Old Incoming...  8048
Old Asuswrt-Merli...  3416
Old Asuswrt-Merli...  3042
Old Thinking of...  2203
Old Any reason...  1991
Old Asuswrt-Merli...  393
Old Asuswrt-Merli...  215
Old [Fork]...  136
Old Asus locking...  125
Old Connection...  55
Old [HOW TO]...  50
Old ASUS...  50
Old Incoming...  44
Old 376.44 -...  40
Old Use the same...  35


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.