SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS AC Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2013, 07:47 PM
cheston cheston is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cheston is just starting out
Default Did I just brick my Asus?!?

Hi, I was updating the firmware to my router it said to manually restart the router which I did. When the power returned I could no longer detect the router. The power light was now blinking looking like it was in rescue mode. I tried to use the firmware restoration and the 30/30/30 method neither worked. The firmware restoration said that the router was not in rescue mode.

Please help!!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2013, 09:13 PM
absoluteRookii absoluteRookii is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
absoluteRookii is just starting out
Default To unbrick

Good thing is ASUS has a recovery mode. Go to this link on the ASUS site
http://support.asus.com/download.asp...Shv8ma7TrQB4eO

(the link is for Windows 7, 32-bit. If this is not your configuration, just go to support.asus.com and follow the instructions)
...and download the firmware and the restoration utility which is dated around the beginning of February. You have to install the utility on your computer. Run it and choose the firmware file. (you will have to extract from the ZIP format first).

Cross fingers for a no-brick result...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2013, 03:45 AM
TeHashX's Avatar
TeHashX TeHashX is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Europe
Posts: 515
Thanks: 123
Thanked 193 Times in 109 Posts
TeHashX is just starting out
Default

Try this steps:
1) On your pc set static ip 192.168.1.5, subnetmask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1
2) Unplug power cable from the router
3) Turn it on to leave all excess of power…
4) Press the WPS button
5) Plug the powercord back on and then, after 1 or 2 seconds, press the reset button without releasing the WPS.
6) Wait a bit and only now release the WPS button while keeping the Reset button on.
7) Wait a bit more and release.
8) Wait and try to ping your router on 192.168.1.1
9) Flash firmware again with asus firmware restoration
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2013, 11:14 AM
jimbones jimbones is offline
New Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jimbones is just starting out
Default

@TeHashX, you are an absolute legend!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:05 PM.

Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  346
thelonelycode...  167
stevech  153
L&LD  129
azazel1024  115
KGB7  73
Adamm  71
jim769  65
speedingcheet...  59
sm00thpapa  57
RMerlin  4438
stevech  271
ryzhov_al  199
TeHashX  193
RogerSC  165
L&LD  163
joegreat  104
jlake  100
PrivateJoker  93
sinshiva  87
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  28960
Old ASUS...  19020
Old Beta Version...  17232
Old 'Heartbleed'...  13340
Old Potential...  7674
Old Linksys...  7239
Old Asus-Merlin...  6517
Old Groundhog...  6154
Old Linksys...  4610
Old Asuswrt-Merli...  3847
Old Asuswrt-Merli...  214
Old Linksys...  134
Old Beta Version...  112
Old ASUS...  110
Old Potential...  98
Old Linksys...  61
Old Groundhog...  49
Old Asuswrt-Merli...  48
Old Asus router...  43
Old New Home...  38



Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.