SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > General Wireless Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2012, 04:27 AM
mcginn mcginn is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mcginn is just starting out
Default Cisco EA3500

Hi, I was wondering if anyone knew how to speed up the download speed of the cisco ea3500. The reason is i have it set up right now and it maxes out its download at 9.6Mbs. So i was wondering if this is a normal speed or if there was a way to improve that.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2012, 09:57 PM
stevech stevech is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: San Diego
Posts: 4,040
Thanks: 1
Thanked 275 Times in 263 Posts
stevech is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by mcginn View Post
Hi, I was wondering if anyone knew how to speed up the download speed of the cisco ea3500. The reason is i have it set up right now and it maxes out its download at 9.6Mbs. So i was wondering if this is a normal speed or if there was a way to improve that.
9.6 Megabytes/sec (Mbps) ? (Mbps is Megabits/sec). 8 bits per byte.

By download speed... do you mean speed downloading from the Internet? If so, that's governed by you ISP's speed offering, assuming your WiFi is not slowing things.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2012, 04:11 PM
tipstir tipstir is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: South Florida
Posts: 1,619
Thanks: 0
Thanked 34 Times in 34 Posts
tipstir is just starting out
Send a message via AIM to tipstir Send a message via Yahoo to tipstir Send a message via Skype™ to tipstir
Default

1. Check and make sure your ISP has you on the right subnet.
2. Know what your paying for on download and upload speeds.
3. Make sure your modem firmware is up-to-date.
4. Make sure your router firmware is up-to-date.
5. Make sure all DSL filters have been check for wear and tear. Replace it worn?
6. Make sure coax cables used on Cable modem are not the old RG59?
7. Replace RG59 with either RG6 Dual Shield or Quad Shield Coax Cable
8. Make sure all compressed ends are tighten on the coax cable.
9. Make sure all coax cable connectors are tighten too.

It's a lot to get into but if you do it right then you should be getting what you have paid for. Also if your ISP offers D3 modem and your on D1 or D2 time to upgrade it. Newer ones are much faster for download and uploads. But again this depends on what your paying for from the ISP for downloads and uploads.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:47 PM.

Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  401
stevech  156
thelonelycode...  147
L&LD  126
azazel1024  116
KGB7  86
jim769  80
DrTeeth  69
Adamm  64
speedingcheet...  61
RMerlin  4489
stevech  275
ryzhov_al  199
TeHashX  194
RogerSC  166
L&LD  163
joegreat  105
jlake  102
PrivateJoker  93
sinshiva  88
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  32216
Old Asuswrt-Merli...  24921
Old ASUS...  22906
Old Beta Version...  17554
Old 'Heartbleed'...  14368
Old Linksys...  9533
Old Potential...  7957
Old Asus-Merlin...  7141
Old Groundhog...  6444
Old Linksys...  5861
Old Asuswrt-Merli...  220
Old Asuswrt-Merli...  181
Old Linksys...  145
Old ASUS...  125
Old Beta Version...  112
Old Potential...  98
Old Linksys...  79
Old Groundhog...  49
Old Asus router...  43
Old USB drive...  39



Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.