SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS AC Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-14-2013, 05:17 PM
OutOfBand OutOfBand is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OutOfBand is just starting out
Default Router problems

(Sorry meant to post in this sub forum, posted in main by accident)

Hello i am hoping some one may be able to shed some light on my problem.
I bought a RT-AC66U 6 weeks ago, and up until last Saturday, it has been working just fine. But the last two days, i have problems with my internet connection, where it would disconnect and reconnect. I thought it was my isp at first, but i noticed that my wireless devices were also losing connection at the same time as my pcs (which are wired).
I downloaded the latest firmware and flashed it, and still no change.

To check if it was my isp or the router, i connected the modem directly to my pc, and have had no connection problem, but as soon as i reconnect the router, it drops connection again.
It also is happening every minutes, and not just a couple of times during the day.
Does anyone have an idea what may be wrong, i am hoping my router is faulty and needs to be replaced
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2013, 05:34 PM
zoulas zoulas is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
zoulas is just starting out
Default

Good test connecting the modem to the pc. The next thing I would do is connect another router in lieu of the Asus. Perhaps borrow one from a friend. Having an extra router in the house is a great troubleshooting tool. You can also check the system log in the Asus UI for any issues.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2013, 05:38 PM
OutOfBand OutOfBand is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
OutOfBand is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by zoulas View Post
Good test connecting the modem to the pc. The next thing I would do is connect another router in lieu of the Asus. Perhaps borrow one from a friend. Having an extra router in the house is a great troubleshooting tool. You can also check the system log in the Asus UI for any issues.
I am pretty certain it is the router, as i have not dropped connection yet with the modem connected directly to the pc. Also i am trying to look at router gui page using my laptop and tablets, and can only view it for a few moments before it drops connection again (i am atm trying to restore to factory default, but cannot since it drops connection so soon...)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2013, 06:46 PM
mikeg mikeg is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sweden
Posts: 326
Thanks: 12
Thanked 31 Times in 31 Posts
mikeg is just starting out
Default

Have you checked your wires so that they are at least cat5e , the one from the Asus wan-port to the isp:s unit too.

Quote:
Originally Posted by OutOfBand View Post
(Sorry meant to post in this sub forum, posted in main by accident)

Hello i am hoping some one may be able to shed some light on my problem.
I bought a RT-AC66U 6 weeks ago, and up until last Saturday, it has been working just fine. But the last two days, i have problems with my internet connection, where it would disconnect and reconnect. I thought it was my isp at first, but i noticed that my wireless devices were also losing connection at the same time as my pcs (which are wired).
I downloaded the latest firmware and flashed it, and still no change.

To check if it was my isp or the router, i connected the modem directly to my pc, and have had no connection problem, but as soon as i reconnect the router, it drops connection again.
It also is happening every minutes, and not just a couple of times during the day.
Does anyone have an idea what may be wrong, i am hoping my router is faulty and needs to be replaced
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:23 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  363
L&LD  123
john9527  116
htismaqe  98
azazel1024  94
stevech  86
jegesq  77
huotg01  75
watusi  54
ColinTaylor  53
RMerlin  6392
john9527  502
stevech  357
ryzhov_al  298
TeHashX  263
L&LD  255
RogerSC  205
sinshiva  149
sfx2000  137
joegreat  128
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old New AC68...  9421
Old Why not...  8168
Old ASUS RT-N66U...  5643
Old RT-AC66U...  3411
Old Why ASUS?  2358
Old Linksys...  2164
Old NAS...  1832
Old Help Plz:...  1597
Old Asus...  1493
Old OpenVPN...  1402
Old Why not...  81
Old Remote...  45
Old New AC68...  36
Old RT-N66U...  26
Old The future...  26
Old Extension...  26
Old ASUS RT-N66U...  25
Old Whats going...  25
Old What are the...  25
Old OpenVPN...  24


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.