SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > General Wireless Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-29-2013, 07:41 PM
bleebeck bleebeck is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bleebeck is just starting out
Default Wireless help needed

I don't know if anyone cares to help but I thought I'd give it a try. I have limited knowledge with computer stuff, so have patience with me please. I have DSL internet service from AT&T with a Westell modem (provided by AT&T) that is connected via ethernet to an Apple Time Capsule that acts as my wireless router. The modem and Time Capsule are set up in Bridge Mode and connects via PPoE. I have a 2007 Macbook, an Ipad, a PS3, a wireless HP printer, and my DirecTV boxes on my wireless network. I have had the same setup for the past 18 months, however recently on an inconsistent but frustratingly frequent basis the light on my Time Capsule will begin flashing yellow and my airport utility will tell me that it is "Looking for PPoE host". The wireless signal will then be down for anywhere between 1-5 minutes and then will spontaneously start back up and work like normal. I've called AT&T and they say there is nothing wrong with the Westell modem. I've restarted and reset both the modem and the Time Capsule and double checked all my settings on Airport Utility with no success. I have no idea what else to try. Just wondering if anyone smarter than I has any ideas. Any help is appreciated. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2013, 04:20 AM
remixedcat's Avatar
remixedcat remixedcat is offline
Very Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 287
Thanks: 27
Thanked 12 Times in 11 Posts
remixedcat is just starting out
Default

try running the westell in gateway mode only and de-activate the routing portion of it if you can please if you'd like the time capsule to do the routing and your westell does modem only. or please run your time capsule in AP only mode and disable DHCP on it. please let me know how that works. thank you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:49 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  434
azazel1024  125
L&LD  94
john9527  94
htismaqe  81
ColinTaylor  70
stevech  65
hggomes  64
sfx2000  58
Anzaia  50
RMerlin  6273
john9527  445
stevech  352
ryzhov_al  289
TeHashX  252
L&LD  242
RogerSC  202
sinshiva  146
sfx2000  136
joegreat  127
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  46431
Old RT-AC68 -...  22101
Old RT-AC68P...  6974
Old Moderate Nat...  4642
Old ASUS RT-N66U...  4186
Old iOS 8.1...  3934
Old WiFi...  2418
Old RT-AC87U -...  2416
Old RT-AC68P QOS...  1952
Old AC68U,...  1724
Old Asuswrt-Merli...  214
Old RT-AC68 -...  137
Old Review: 24...  35
Old iOS 8.1...  33
Old RT-AC68P...  33
Old Moderate Nat...  29
Old WiFi...  27
Old RT-AC87U -...  26
Old RT-AC68P QOS...  24
Old How to flash...  24


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.