SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS N Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2013, 03:14 AM
tekboi tekboi is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tekboi is just starting out
Default Slow speeds with New Asus RT-N66U. Can't figure out why?

So, I recently decided to give my linksys e4200 router to my mother so she could use. I decided to buy the Asus RT-N66U but after setting it up I noticed that the speeds were horribly slow.

I usually pull about 9Mbps download and 10 Mbps upload. I have no idea whats wrong. The firmware has been updated to the latest one. And nothing has change since I had my linksys.

I'm on my College Campus. So they are my ISP. But IT Help on campus had absolutely no clue what to do. What could be the problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2013, 03:22 PM
Lactose The Intolerant Lactose The Intolerant is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lactose The Intolerant is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by tekboi View Post
So, I recently decided to give my linksys e4200 router to my mother so she could use. I decided to buy the Asus RT-N66U but after setting it up I noticed that the speeds were horribly slow.

I usually pull about 9Mbps download and 10 Mbps upload. I have no idea whats wrong. The firmware has been updated to the latest one. And nothing has change since I had my linksys.

I'm on my College Campus. So they are my ISP. But IT Help on campus had absolutely no clue what to do. What could be the problem?
Are you connecting with more than one device?

The reason I ask is I was seeing something similar. I finally noticed that the issue did not present itself with my wife's laptop nor with a laptop I brought home from work one night. Both of those devices connected just fine with "normal" speeds.

However my laptop was only getting 1/4 to 1/2 of "normal." After updating the drivers, doing some other investigating, etc....I finally purchased an inexpensive N usb wireless dongle. Using it speeds are "normal" on my laptop.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:50 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  434
azazel1024  125
L&LD  94
john9527  94
htismaqe  81
ColinTaylor  70
stevech  65
hggomes  64
sfx2000  58
Anzaia  50
RMerlin  6273
john9527  445
stevech  352
ryzhov_al  289
TeHashX  252
L&LD  242
RogerSC  202
sinshiva  146
sfx2000  136
joegreat  127
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  46431
Old RT-AC68 -...  22101
Old RT-AC68P...  6974
Old Moderate Nat...  4642
Old ASUS RT-N66U...  4186
Old iOS 8.1...  3934
Old WiFi...  2418
Old RT-AC87U -...  2416
Old RT-AC68P QOS...  1952
Old AC68U,...  1724
Old Asuswrt-Merli...  214
Old RT-AC68 -...  137
Old Review: 24...  35
Old iOS 8.1...  33
Old RT-AC68P...  33
Old Moderate Nat...  29
Old WiFi...  27
Old RT-AC87U -...  26
Old RT-AC68P QOS...  24
Old How to flash...  24


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.