SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > Asuswrt-Merlin

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2013, 04:33 AM
Mistermoonlight Mistermoonlight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 36
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mistermoonlight is just starting out
Default Configure the port used for SIP helper

Running latest Merlin build for rt-n66u. I am running a voip device on the lan. I have fowarded the ports from outside for rtp and sip to the voip device. When i am doing an outgoing call, there is an rtp stream that can go from wan to lan correctly (here the voice), but the rtp stream from lan to wan gives a lot of problem (usually is simply not there at all and we hear silence.

I have tried using the disable net helper function, but enable/disable changes nothing. I guess that i need the sip helper working to solve my problem, but the SIP port used by my device is not the standart sip port 5060.

How can i reconfigure the sip helper to use a different sip port than the default 5060?

Any other idea?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2013, 09:56 AM
RMerlin's Avatar
RMerlin RMerlin is online now
Very Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 10,763
Thanks: 55
Thanked 6,030 Times in 2,456 Posts
RMerlin is just starting out
Default

Untested, by try this:

1) Disable the SIP helper
2) Create an init-start script, with the following (change the port as appropriate):

Code:
#!/bin/sh

modprobe ip_conntrack_sip ports=5060
3) Reboot

Check the Wiki on Github for details on how to use User Scripts.
__________________
Asuswrt-Merlin: Customized firmware for Asus routers
Github: github.com/RMerl - Twitter: RMerlinDev
See the sticky post for more info.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2013, 09:38 PM
Mistermoonlight Mistermoonlight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 36
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mistermoonlight is just starting out
Default

Thanks for the idea.

It seems to be more something like this that i tried to use for the init-start script (sip port is 5085 for me):

----------------------
rmmod nf_nat_sip.ko
rmmod nf_conntrack_sip.ko
modprobe nf_conntrack_sip ports=5085
modprobe nf_nat_sip
----------------------

but i discovered later than the problem was not related to the router so i didn't test any further.

Thanks anyway
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:58 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  364
john9527  151
azazel1024  117
stevech  110
htismaqe  104
sfx2000  78
L&LD  75
TonyH  66
ColinTaylor  53
AndreyPopov  53
RMerlin  6029
john9527  377
stevech  350
ryzhov_al  279
TeHashX  233
L&LD  232
RogerSC  199
sinshiva  147
sfx2000  133
joegreat  126
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Shellshock...  27651
Old Asuswrt-Merli...  14984
Old Brainstorming...  2307
Old RT-AC68P  2103
Old Looking for...  2094
Old Advice on...  1956
Old RT-AC68U...  1484
Old Asus...  1470
Old Issues...  1389
Old AC-68...  1325
Old Asuswrt-Merli...  122
Old Advice on...  48
Old Brainstorming...  47
Old Looking for...  35
Old Shellshock...  31
Old Stable...  25
Old Issues...  25
Old WiFi Rates  23
Old RT-AC68U...  22
Old Belkin Pre-N...  21


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.