SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS N Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2013, 11:35 PM
Lactose The Intolerant Lactose The Intolerant is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lactose The Intolerant is just starting out
Default RT-N66U DHCP Relay

Hello, new N66 owner. I am wondering if it is possible to setup the router to relay DHCP from my Netgear firewall. My previous wireless router allowed this but I am not seeing where it is possible with the Asus.

I would like to avoid switching to AP mode if possible as when I setup that way my speeds were terrible. Thank you for your time and consideration.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2013, 10:28 AM
Lactose The Intolerant Lactose The Intolerant is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lactose The Intolerant is just starting out
Default

If it is not possible to perform DHCP relay is it possible to speed up the AP mode? Speeds drop to one half on speed when running in router mode. Hardwire connection still is fine when in AP mode but wireless is very slow.

Thank you again.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2013, 01:13 AM
srinivasvaradaraj srinivasvaradaraj is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Beaumont, TX, USA
Posts: 61
Thanks: 10
Thanked 14 Times in 11 Posts
srinivasvaradaraj is just starting out
Default

To accomplish what your trying to do,
1) Setup the LAN part of your ASUS router with a fixed IP outside the DHCP scope of your Netgear router. Make sure your netgear router is configured as the gateway on the router and match the netmask . So your asus is just another statically addressed client on the network.
2) Connect from one of the LAN ports on your ASUS to one of the LAN ports on the netgear router.
3) make sure you can ping both IP address of the asus router and your netgear gateway so you don't lose connections
4) Turn off your DHCP server on the asus router and leave it in router mode and enjoy.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to srinivasvaradaraj For This Useful Post:
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:16 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  517
john9527  189
huotg01  169
System Error...  159
stevech  144
jegesq  131
L&LD  130
hggomes  95
azazel1024  94
RussellInCinc...  66
RMerlin  6911
john9527  656
stevech  373
ryzhov_al  311
L&LD  273
TeHashX  270
RogerSC  209
hggomes  171
sinshiva  156
sfx2000  145
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  28406
Old SECURITY:...  18470
Old ASUS...  10657
Old ASUS...  7721
Old ASUS...  6871
Old choose a new...  3244
Old Asuswrt-Merli...  2483
Old Bulding...  2276
Old Horrible...  2094
Old Upgraded to...  1766
Old Asuswrt-Merli...  247
Old SECURITY:...  74
Old choose a new...  73
Old ASUS...  59
Old What is dual...  43
Old ASUS...  43
Old Can you help...  36
Old Using a UPS...  30
Old ASUS...  29
Old Equipment...  28


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2015 Pudai LLC All Rights Reserved.