SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS AC Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2013, 07:47 PM
cheston cheston is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cheston is just starting out
Default Did I just brick my Asus?!?

Hi, I was updating the firmware to my router it said to manually restart the router which I did. When the power returned I could no longer detect the router. The power light was now blinking looking like it was in rescue mode. I tried to use the firmware restoration and the 30/30/30 method neither worked. The firmware restoration said that the router was not in rescue mode.

Please help!!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2013, 09:13 PM
absoluteRookii absoluteRookii is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
absoluteRookii is just starting out
Default To unbrick

Good thing is ASUS has a recovery mode. Go to this link on the ASUS site
http://support.asus.com/download.asp...Shv8ma7TrQB4eO

(the link is for Windows 7, 32-bit. If this is not your configuration, just go to support.asus.com and follow the instructions)
...and download the firmware and the restoration utility which is dated around the beginning of February. You have to install the utility on your computer. Run it and choose the firmware file. (you will have to extract from the ZIP format first).

Cross fingers for a no-brick result...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2013, 03:45 AM
TeHashX's Avatar
TeHashX TeHashX is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Europe
Posts: 564
Thanks: 133
Thanked 211 Times in 118 Posts
TeHashX is just starting out
Default

Try this steps:
1) On your pc set static ip 192.168.1.5, subnetmask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1
2) Unplug power cable from the router
3) Turn it on to leave all excess of power…
4) Press the WPS button
5) Plug the powercord back on and then, after 1 or 2 seconds, press the reset button without releasing the WPS.
6) Wait a bit and only now release the WPS button while keeping the Reset button on.
7) Wait a bit more and release.
8) Wait and try to ping your router on 192.168.1.1
9) Flash firmware again with asus firmware restoration
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2013, 11:14 AM
jimbones jimbones is offline
New Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jimbones is just starting out
Default

@TeHashX, you are an absolute legend!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:17 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  380
sm00thpapa  203
stevech  189
azazel1024  153
KGB7  149
jim769  86
philmiami  79
AcostaJA  73
htismaqe  68
damir  59
RMerlin  5132
stevech  315
ryzhov_al  258
TeHashX  211
RogerSC  187
L&LD  186
joegreat  123
jlake  122
sinshiva  114
sfx2000  112
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Switched...  8694
Old NEW RT-AC68R...  7770
Old Asuswrt-Merli...  7720
Old 3.0.0.4.376.1...  6950
Old ASUS...  6810
Old ASUS...  4706
Old ASUS RTAC68U...  3824
Old Netgear...  3642
Old ASUS RT-AC87...  3568
Old ASUS...  3492
Old Asuswrt-Merli...  98
Old ASUS...  68
Old Switched...  66
Old NEW RT-AC68R...  57
Old Overclock...  49
Old N66U daily...  47
Old [Q] How to...  47
Old ASUS...  45
Old How many of...  44
Old Which router...  41


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.