SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > Asuswrt-Merlin

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-11-2013, 01:14 PM
jochenthomas jochenthomas is offline
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
jochenthomas is just starting out
Question admin access / ip-adress / how to change and hard-reset

Hi,
I changed the router's main IP-address from 192.168.1.1 to another one (192.168.5.1). But I forgot to change most likely the allowed IP for remote administration which I initially set to 192.168.1.99.

So -the AC66U having the wished IP now- I can't access the administration page (?because of this access rights?).
I was looking around via SSH (dhcp provides the correct IP for the clients) for the correct config file but was not able to find the right one.

So I thougt I can hard-reset the router by pressing the reset button for around 8s after powering up.
BUT Nothing happens. Holding down the butten does not change the power-LED to change (slow blinking).
The router boots in normal mode...

My questions therefore:
- how to change the now wrong set IP-address for the remote access (which config file is responsible)?
- why I can't hard reset the router (with the newest Merlin ROM)?

Last edited by jochenthomas; 01-11-2013 at 01:19 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2013, 02:06 PM
RMerlin's Avatar
RMerlin RMerlin is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 10,356
Thanks: 54
Thanked 5,784 Times in 2,359 Posts
RMerlin is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by jochenthomas View Post
Hi,
I changed the router's main IP-address from 192.168.1.1 to another one (192.168.5.1). But I forgot to change most likely the allowed IP for remote administration which I initially set to 192.168.1.99.

So -the AC66U having the wished IP now- I can't access the administration page (?because of this access rights?).
I was looking around via SSH (dhcp provides the correct IP for the clients) for the correct config file but was not able to find the right one.

So I thougt I can hard-reset the router by pressing the reset button for around 8s after powering up.
BUT Nothing happens. Holding down the butten does not change the power-LED to change (slow blinking).
The router boots in normal mode...

My questions therefore:
- how to change the now wrong set IP-address for the remote access (which config file is responsible)?
- why I can't hard reset the router (with the newest Merlin ROM)?
The following will disable the IP access list:

Quote:
nvram set http_client=0
nvram commit
Resetting to factory defaults at boot time must be done with the WPS button. The reset button will reset your settings if you use it while the router is done booting.

If you boot the router while the reset button is already pressed, it will boot into recovery mode - it has to be pressed before you actually turn the router on.
__________________
Asuswrt-Merlin: Customized firmware for Asus routers
Github: github.com/RMerl - Twitter: RMerlinDev
See the sticky post for more info.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to RMerlin For This Useful Post:
  #3  
Old 01-11-2013, 03:53 PM
jochenthomas jochenthomas is offline
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
jochenthomas is just starting out
Thumbs up

Hi,
many, many thanks for the competent answer.
It's good to have such an "Oracle".

Is there a source where I would be able to look for myself for such answers, the Guide surely will not reveal it :-)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2013, 07:05 PM
RMerlin's Avatar
RMerlin RMerlin is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 10,356
Thanks: 54
Thanked 5,784 Times in 2,359 Posts
RMerlin is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by jochenthomas View Post
Hi,
many, many thanks for the competent answer.
It's good to have such an "Oracle".

Is there a source where I would be able to look for myself for such answers, the Guide surely will not reveal it :-)
While Asus does have an extensive list of FAQs for the firmware on their website, a lot of that low-level knowledge is only available by digging through the source code, or finding other user's past experiences on the forums.
__________________
Asuswrt-Merlin: Customized firmware for Asus routers
Github: github.com/RMerl - Twitter: RMerlinDev
See the sticky post for more info.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2013, 07:50 AM
mikeg mikeg is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Sweden
Posts: 326
Thanks: 12
Thanked 31 Times in 31 Posts
mikeg is just starting out
Default

Could be a good idea to have thread where usuful commands can be added.
I have a list which I have cut and pasted from various posts to contribute in this is coming up.
But I wonder why Asus could not to this ....


Quote:
Originally Posted by RMerlin View Post
While Asus does have an extensive list of FAQs for the firmware on their website, a lot of that low-level knowledge is only available by digging through the source code, or finding other user's past experiences on the forums.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-12-2013, 01:23 PM
RMerlin's Avatar
RMerlin RMerlin is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 10,356
Thanks: 54
Thanked 5,784 Times in 2,359 Posts
RMerlin is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by mikeg View Post
Could be a good idea to have thread where usuful commands can be added.
I have a list which I have cut and pasted from various posts to contribute in this is coming up.
But I wonder why Asus could not to this ....
95% of users don't need this to use the router for what it was meant, and also because the firmware is in constant evolution. Plus writing that kind of documentation takes a LOT of time, time better spent for them writing documentation on the actual features such as PPTP, disk sharing, etc...

Also, nvram settings aren't meant to be accessed by the users, because they can be changed at any time. For example, the nvram setting to disable GRO was renamed in recent firmware versions - that allowed Asus to change the default value from enabled to disabled without requiring users to reset to factory defaults. Think of it as a private API that shouldn't be relied upon.
__________________
Asuswrt-Merlin: Customized firmware for Asus routers
Github: github.com/RMerl - Twitter: RMerlinDev
See the sticky post for more info.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:57 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  356
stevech  134
azazel1024  129
john9527  128
hggomes  84
noric  84
sfx2000  75
L&LD  68
AndreyPopov  60
Trip  60
RMerlin  5783
stevech  338
john9527  282
ryzhov_al  272
TeHashX  228
L&LD  207
RogerSC  195
sinshiva  146
joegreat  126
sfx2000  124
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  15168
Old Asuswrt-Merli...  12862
Old My...  5547
Old Most stable...  4915
Old RT-AC87R (U)...  4076
Old [HOW TO]...  3043
Old Can't trust...  2695
Old RT-N66U...  2691
Old New...  2367
Old Second new...  2350
Old Asuswrt-Merli...  122
Old Asuswrt-Merli...  76
Old My...  56
Old [HOW TO]...  50
Old RT-AC87R (U)...  39
Old USB N...  37
Old Most stable...  30
Old New...  28
Old Second new...  27
Old Hi, RT-ac87R...  26


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.