SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > Wireless Buying Advice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2012, 06:05 PM
Montu Montu is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Montu is just starting out
Default What to do....

I currently have an Asus RT56u, it has served me well

the only thing I never liked is how weak the 5ghz range is on this router..but it hasn't really been an issue for me until now.

I have added 3 Wifi security cams..and while I know I could just wire them...lets just assume I never will wire these.

now with the 3 wifi cams the 2.4ghz band is bogged down..I have a 50Mbit connection and If i connect to the 2.4ghz the best i can get is ~20Mbit. So I've set the laptop's to use the 5ghz band and that works great. But the signal is not the strongest in some area's of the house. For instance I have a wireless bridge setup and the 5ghz is way to weak for that to use it..Also the weaker receivers on our mobile phones can't stay connected to the 5ghz band.

So I'm trying to weigh some options here is what I'm thinking ..let me know if I'm over looking an option.

Option 1 - Upgrade to an N66U keep the cams on 2.4ghz (all they support anyway) and hopefully have enough 5ghz range to have the laptops phones and bridge on 5ghz (bridge has tv,blu ray,direct tv and denon receiver connected to it)

Option 2 - Buy a Dedicated 2.4ghz Bridge just for the Cams..this would allow me to keep using 2.4ghz and not really use the 5ghz band. The problem I see with this is that it would make the air waves even more congested than they already are.

thoughts?

Also I've noticed after adding more cams I get a missing frame or two every now and then ..this sets off the motion triggers..I'm hoping whatever I do will help this as well.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2012, 01:33 PM
Montu Montu is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Montu is just starting out
Default

no one?

how about this...is the 66u's 5ghz range significantly better than the 56u?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2012, 10:02 PM
sfx2000 sfx2000 is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: San Diego, CA
Posts: 1,234
Thanks: 16
Thanked 134 Times in 120 Posts
sfx2000 is just starting out
Default

Install a second dedicated AP for the Security Cam's with their own SSID and channel outside of your primary data network.

problem solved.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 03:40 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  400
john9527  160
azazel1024  116
htismaqe  103
sfx2000  87
stevech  74
ColinTaylor  69
AndreyPopov  58
TonyH  54
bbb0777  42
RMerlin  6060
john9527  391
stevech  351
ryzhov_al  280
TeHashX  237
L&LD  232
RogerSC  201
sinshiva  147
sfx2000  134
joegreat  126
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  29718
Old RT-AC68P...  2693
Old Brainstorming...  2689
Old Advice on...  2601
Old Looking for...  2363
Old RT-AC68U...  1902
Old Asus...  1821
Old Issues...  1781
Old Stable...  1685
Old AC-68...  1622
Old Asuswrt-Merli...  212
Old Brainstorming...  49
Old Advice on...  49
Old Looking for...  35
Old RT-AC68P...  32
Old WiFi...  27
Old Stable...  25
Old Issues...  25
Old WiFi Rates  23
Old RT-AC68U...  22


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.