SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > Wireless Buying Advice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-02-2013, 03:49 PM
hyelton hyelton is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hyelton is just starting out
Default Stuck Between a few different Routers

Okay So I prob have about a total of 22 or so devices and average about 10 active at one time and Ever since I left my WRT310n Last year ive been changing routers a lot and want something updated had a WNR3700v2 with DD-WRT but it got to acting up and now using an OLD WRT120n for temp use until I find something.

I`m looking for Reliability , Stable, and fast doesnt have to be dd-wrt compatible.

Currently I`m looking at the

E4200 v1
E3200
ASUS RT-56U
Maybe the E3000 due to it actually having Lan Lights which I like. and Its Cheaper!

I`ve always had good luck with Linksys products BUT I have read a LOT of complaints against the E4200 which one Should I get? I would like to order by tonight. Would the E4200 be better than the E3200? Its just the reviews about how they fail Scare me I just want to plug it up and have QOS for upload, And Speed

Last edited by hyelton; 01-02-2013 at 04:02 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-02-2013, 04:34 PM
thiggins's Avatar
thiggins thiggins is offline
Mr. Easy
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,506
Thanks: 94
Thanked 462 Times in 394 Posts
thiggins is just starting out
Default

If you like the Linksys' go order one from the cisco home store. Refurbs have 30 day return and new have 90, I think.

Why the 4200 v1 vs. v2/EA4500? You don't need to be scared of Cisco Cloud. The latest firmware makes it entirely optional.
__________________
Tim Higgins
Managing Editor,SmallNetBuilder.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2013, 04:52 PM
hyelton hyelton is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hyelton is just starting out
Default

Quote:
Originally Posted by thiggins View Post
If you like the Linksys' go order one from the cisco home store. Refurbs have 30 day return and new have 90, I think.

Why the 4200 v1 vs. v2/EA4500? You don't need to be scared of Cisco Cloud. The latest firmware makes it entirely optional.
Im not really scared of the cloud, Im just scared of the unreliableness of reviews about the E4200.

I ordered one 5 days again V1 from the Cisco store referb and it STILL SAID processing so I cancelled it it it still would not had been here til next week
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2013, 05:31 PM
thiggins's Avatar
thiggins thiggins is offline
Mr. Easy
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,506
Thanks: 94
Thanked 462 Times in 394 Posts
thiggins is just starting out
Default

Sorry to hear about the delay. I don't know that the v2 is any more/less reliable than the V1.

I'd try a v2, maybe from Amazon. They also have no-hassle 30 day return as long as you return it in as-received shape.
__________________
Tim Higgins
Managing Editor,SmallNetBuilder.com
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2013, 06:02 PM
hyelton hyelton is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hyelton is just starting out
Default

I guess I`ll reorder on there and pay for extra shipping. I know with V2 I cant get DD-WRT if I get bored with it lol But would v2 be worth it over V1?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2013, 06:10 PM
thiggins's Avatar
thiggins thiggins is offline
Mr. Easy
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,506
Thanks: 94
Thanked 462 Times in 394 Posts
thiggins is just starting out
Default

v2 gives you the option of trying the Linksys Apps (formerly Cisco Cloud).

Go get a v1 if you really want it.
__________________
Tim Higgins
Managing Editor,SmallNetBuilder.com
Reply With Quote
  #7  
Old 01-02-2013, 08:43 PM
TonyH TonyH is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Calgary AB Canada
Posts: 578
Thanks: 5
Thanked 42 Times in 40 Posts
TonyH is just starting out
Send a message via Skype™ to TonyH
Default

Hi,
When you say routers are unreliable, you mean they go bad hardware wise? I mean break down? Years of using various routers I never experienced router going bad but only had one AC power adapter went flaky causing problems. Nothing else going bad except your router?????
When you use WNDR3700V2, did you try trondah's OpenWrt ready-to- use f/w?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:50 AM.

Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  393
thelonelycode...  154
stevech  154
L&LD  125
azazel1024  119
KGB7  85
jim769  76
DrTeeth  69
Adamm  66
speedingcheet...  64
RMerlin  4480
stevech  275
ryzhov_al  199
TeHashX  194
RogerSC  166
L&LD  163
joegreat  105
jlake  101
PrivateJoker  93
sinshiva  88
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  31400
Old ASUS...  22077
Old Asuswrt-Merli...  20724
Old Beta Version...  17459
Old 'Heartbleed'...  14116
Old Linksys...  9138
Old Potential...  7892
Old Asus-Merlin...  7000
Old Groundhog...  6386
Old Linksys...  5308
Old Asuswrt-Merli...  218
Old Asuswrt-Merli...  161
Old Linksys...  142
Old ASUS...  124
Old Beta Version...  112
Old Potential...  98
Old Linksys...  76
Old Groundhog...  49
Old Asus router...  43
Old USB drive...  38



Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.