SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS N Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-21-2013, 05:26 AM
Cloedu Cloedu is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cloedu is just starting out
Confused How to check LAN Speed / connection

Hi Forum

How can i check the LAN connections, if the speed is 100 oder 1000 bit/s? I couldnt find any page showing this information.
=> using stock or Merlins Firmware

Claude
Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2013, 10:09 AM
joegreat's Avatar
joegreat joegreat is offline
Very Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Vienna, Austria
Posts: 464
Thanks: 621
Thanked 127 Times in 101 Posts
joegreat is just starting out
Thumbs up Getting LAN-Speed status

Quote:
Originally Posted by Cloedu View Post
How can i check the LAN connections, if the speed is 100 oder 1000 bit/s? I couldnt find any page showing this information.
=> using stock or Merlins Firmware
Hi Claude,

Try this command on the telnet interface: robocfg show
You should get a output like similare link this one:
Quote:
Switch: enabled gigabit
Port 0: 1000FD enabled stp: none vlan: 2 jumbo: on mac: xx:yy:zz:aa:bb:cc
Port 1: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: on mac: xx:yy:zz:aa:bb:cc
Port 2: DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: on mac: xx:yy:zz:aa:bb:cc
Port 3: 100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: on mac: xx:yy:zz:aa:bb:cc
Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: on mac: xx:yy:zz:aa:bb:cc
Port 8: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: xx:yy:zz:aa:bb:cc
VLANs: BCM53115 enabled mac_check mac_hash
1: vlan1: 1 2 3 4 8t
2: vlan2: 0 8u
In my case everything is Gigabit, expect the direct attached printer.

With kind regards
Joe

Last edited by joegreat; 01-21-2013 at 10:12 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to joegreat For This Useful Post:
  #3  
Old 01-21-2013, 11:02 AM
bz2 bz2 is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
Thanks: 9
Thanked 3 Times in 2 Posts
bz2 is just starting out
Default

Feture req. in RMerlin

http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=9401
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bz2 For This Useful Post:
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 10:35 PM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  408
azazel1024  135
L&LD  103
john9527  102
htismaqe  89
stevech  75
ColinTaylor  72
hggomes  60
sfx2000  51
Anzaia  49
RMerlin  6283
john9527  458
stevech  353
ryzhov_al  289
TeHashX  253
L&LD  242
RogerSC  203
sinshiva  146
sfx2000  136
joegreat  127
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old Asuswrt-Merli...  54105
Old RT-AC68 -...  24084
Old Moderate Nat...  5232
Old ASUS RT-N66U...  4763
Old iOS 8.1...  4161
Old RT-AC87U -...  2645
Old WiFi...  2553
Old RT-AC68P QOS...  2174
Old New AC68...  1990
Old AC68U,...  1981
Old Asuswrt-Merli...  241
Old RT-AC68 -...  140
Old Review: 24...  35
Old iOS 8.1...  33
Old Moderate Nat...  32
Old WiFi...  27
Old RT-AC87U -...  26
Old RT-AC68P QOS...  24
Old How to flash...  24
Old Linksys...  21


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.