SmallNetBuilder Forums
Go Back   SmallNetBuilder Forums > Wireless Networking > ASUS Wireless > ASUS AC Routers & Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2013, 08:47 PM
cheston cheston is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cheston is just starting out
Default Did I just brick my Asus?!?

Hi, I was updating the firmware to my router it said to manually restart the router which I did. When the power returned I could no longer detect the router. The power light was now blinking looking like it was in rescue mode. I tried to use the firmware restoration and the 30/30/30 method neither worked. The firmware restoration said that the router was not in rescue mode.

Please help!!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2013, 10:13 PM
absoluteRookii absoluteRookii is offline
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
absoluteRookii is just starting out
Default To unbrick

Good thing is ASUS has a recovery mode. Go to this link on the ASUS site
http://support.asus.com/download.asp...Shv8ma7TrQB4eO

(the link is for Windows 7, 32-bit. If this is not your configuration, just go to support.asus.com and follow the instructions)
...and download the firmware and the restoration utility which is dated around the beginning of February. You have to install the utility on your computer. Run it and choose the firmware file. (you will have to extract from the ZIP format first).

Cross fingers for a no-brick result...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2013, 04:45 AM
TeHashX's Avatar
TeHashX TeHashX is online now
Very Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Europe
Posts: 689
Thanks: 156
Thanked 263 Times in 159 Posts
TeHashX is just starting out
Default

Try this steps:
1) On your pc set static ip 192.168.1.5, subnetmask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1
2) Unplug power cable from the router
3) Turn it on to leave all excess of power…
4) Press the WPS button
5) Plug the powercord back on and then, after 1 or 2 seconds, press the reset button without releasing the WPS.
6) Wait a bit and only now release the WPS button while keeping the Reset button on.
7) Wait a bit more and release.
8) Wait and try to ping your router on 192.168.1.1
9) Flash firmware again with asus firmware restoration
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TeHashX For This Useful Post:
  #4  
Old 05-09-2013, 11:14 AM
jimbones jimbones is offline
New Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jimbones is just starting out
Default

@TeHashX, you are an absolute legend!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:13 AM.


Top 10 Stats
Top Posters* Top Thanked
RMerlin  364
L&LD  122
john9527  119
htismaqe  92
azazel1024  92
stevech  89
huotg01  80
jegesq  79
watusi  58
ColinTaylor  56
RMerlin  6397
john9527  506
stevech  357
ryzhov_al  298
TeHashX  263
L&LD  255
RogerSC  205
sinshiva  149
sfx2000  137
hggomes  129
Most Viewed Threads* Hottest Threads*
Old New AC68...  9543
Old Why not...  8393
Old ASUS RT-N66U...  5836
Old RT-AC66U...  3494
Old Why ASUS?  2415
Old NAS...  1853
Old Help Plz:...  1613
Old Asus...  1503
Old OpenVPN...  1470
Old Remote...  1413
Old Why not...  81
Old Remote...  46
Old New AC68...  36
Old Whats going...  29
Old The future...  26
Old Extension...  26
Old RT-N66U...  26
Old ASUS RT-N66U...  25
Old OpenVPN...  25
Old What are the...  25


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2006-2014 Pudai LLC All Rights Reserved.